Prajitura vegana cu banane si cacao

Printeaza

Prajitura vegana cu banane si cacao din: faina, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zahar, ulei, banane, vanilie, lapte de soia, zmeura.

Ingrediente:Prajitura vegana cu banane si cacao

  • 1 1/4 cană făină
  • 1/2 cană cacao
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 cană zahăr brun
  • 1/3 cană ulei
  • 3 banane bine coapte
  • miezul de la 1 păstaie de vanilie
  • 100 ml lapte de soia
  • 50 g zmeură proaspătă

 

Mod de preparare:

Se pasează bananele foarte bine coapte, cu ajutorul unei furculiţe. Se înglobează uleiul, miezul de la păstaia de vanilie şi laptele de soia.

Intr-un bol adânc se amestecă toate ingredientele uscate: făină, cacao, praf de copt, bicarbonat, sare şi zahăr brun.

Cu un tel, se înglobează compoziţia de banane în compoziţia uscată. Aluatul trebuie să fie ca o smântână groasă – eventual se mai adaugă făină sau lapte de soia.

Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se presară zmeura. Se coace 45 minute la cuptorul încins la 180°C.

Se lasă să se răcească şi abia apoi se taie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.