Prajitura vegana cu banane si cacao
PrinteazaPrajitura vegana cu banane si cacao din: faina, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zahar, ulei, banane, vanilie, lapte de soia, zmeura.
- 1 1/4 cană făină
- 1/2 cană cacao
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriţă sare
- 1 cană zahăr brun
- 1/3 cană ulei
- 3 banane bine coapte
- miezul de la 1 păstaie de vanilie
- 100 ml lapte de soia
- 50 g zmeură proaspătă
Mod de preparare:
Se pasează bananele foarte bine coapte, cu ajutorul unei furculiţe. Se înglobează uleiul, miezul de la păstaia de vanilie şi laptele de soia.
Intr-un bol adânc se amestecă toate ingredientele uscate: făină, cacao, praf de copt, bicarbonat, sare şi zahăr brun.
Cu un tel, se înglobează compoziţia de banane în compoziţia uscată. Aluatul trebuie să fie ca o smântână groasă – eventual se mai adaugă făină sau lapte de soia.
Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se presară zmeura. Se coace 45 minute la cuptorul încins la 180°C.
Se lasă să se răcească şi abia apoi se taie.
Pofta buna!