Prajitura Victoria cu capsune sau zmeura
PrinteazaPrajitura Victoria cu capsune sau zmeura din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, zahar pudra, gem de capsune sau de zmeura, bombonele sau zahar colorat.
- 140g de unt, moale
- 140g de zahăr fin
- 2 ouă
- 140g de făină obişnuită
- 1 linguriţă praf de copt
- 2 linguri de lapte
Pentru umplutura:
- 100g de unt, foarte moale
- 140g de zahăr pudră, plus extra pentru presărat
- 3 linguri gem de căpşune sau de zmeură
- bombonele sau zahăr colorat, pentru decor
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180 C/gaz 4. Se ung şi se căptuşesc două forme de tort. Untul şi zahărul se bat cu mixerul până se obţine o cremă. Se adaugă treptat ouăle, făina şi praful de copt.
Se adaugă suficient lapte compoziţiei, astfel încât să se scurgă repede de pe lingură. Se toarnă aluatul în cele două forme şi se dă la cuptor 20 de minute sau până când o scobitoare, înfiptă în aluat, iese curată. Se răstoarnă hiaturile pe un grătar de sârmă şi se lasă la răcit.
Pentru umplutură, se bate untul până devine cremos, apoi se adaugă treptat zahărul pudră. Se întinde crema de unt pe unul dintre blaturi, până la margini. Peste acest strat, se întinde unul de gem de căpşune. Se pune al doilea blat deasupra şi se apasă până crema de unt iese un pic în afara marginilor.
Bombonelele se presează, cu ajutorul unei linguriţe, pe această margine de unt. Această operaţiune creează destulă dezordine, astfel încât este recomandat ca farfuria pe care se află prăjitura să fie pusă pe o tavă. Prăjitura de presară cu zahăr pudră, după preferinţe.
Prajitura Victoria cu capsune sau zmeura
Pofta buna!