Prăjitură Victoria

Printeaza

Prăjitură Victoria din: unt, zahar pudra, extract de vanilie, oua, faina, praf de copt, gem de zmeura, smantana si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 200 g unt nesarat, moale, plus extra pentru uns
  • 200 g de zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 4 oua medii
  • 200 g faina, plus extra pentru blatul de lucru
  • 2 lingurite praf de copt
  • aproximativ 6 linguri gem de zmeura
  • 250 ml  de smantana dulce pentru frisca, batuta
  • zahar pudra, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 190° C/gaz 5. Se ung cu unt şi se tapetează cu făină două forme de tort cu diametrul de 20cm.

Untul, zahărul şi vanilia se pun într-un bol şi se bat bine, până se obţine o compoziţie cremoasă.

Se adaugă, amestecând mai uşor, ouăle, unul câte unul. Se încorporează apoi şi făina cu praful de copt şi se amestecă bine.

Se împarte compoziţia în mod egal în cele două tăvi şi se dau la cuptor aproximativ 20 de minute sau până când blatul creşte şi devine auriu.

Blatul trebuie să fie elastic, iar prin apăsare să îşi revină la forma iniţială, când este gata, se lasă în cuptor să se odihnească 5 minute în tavă, apoi se scoate pe un grătar şi se lasă să se răcească complet.

Se pune gem pe primul blat, apoi frişcă. Deasupra se aşază cel de-al doilea blat.

Se presară zahărul pudră.

 

Prăjitură Victoria

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • prajitura victoria

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.