Prajitura cu visine, bezea si nuca
PrinteazaPrajitura cu visine, bezea si nuca din: oua, zahar, ulei, apa calda, faina, cacao, sare, nuci prăjite şi tăiate, vişine din compot, lapte, budincă de vanilie, zahăr vanilat, unt, ciocolată, frişcă lichidă.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 2 linguri ulei
- 4 linguri apă caldă
- 4 linguri făină
- 1 lingură cacao
- sare
Pentru bezea:
- 6 albuşuri
- sare
- 220 g zahăr
- 100 g nuci prăjite şi tăiate
- 1 cană vişine din compot
- 1 cană făină
Pentru cremă:
- 6 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- 300 ml lapte
- 1 plic budincă de vanilie
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 250 g unt
Pentru glazură:
- 160 g ciocolată
- 20 g unt
- 50 ml frişcă lichidă
Mod de preparare:
Blat: baţi albuşurile cu un praf de sare şi cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile, uleiul, apa caldă şi făina amestecată cu cacaua. Torni într-o tavă tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit.
Bezea: baţi spumă albuşurile cu puţină sare, pui zahărul şi făina amestecată cu nucile prăjite şi vişinele scurse. Pui compoziţia în tava tapetată şi dai la cuptor până se mmeneşte.
Cremă: mixezi gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu cel vanilat. Budinca o amesteci cu laptele rece şi o adaugi peste gălbenuşuri.
Pui la foc mic, amesteci şi dai la rece. Baţi untul, adaugi câte o lingură din crema răcită şi omogenizezi.
Pui blatul în tavă, torni crema, bezeaua şi glazura (pui toate ingredientele într-o crăticioară pe foc şi laşi să se topească).
Prajitura cu visine, bezea si nuca
Pofta buna!