Prajitura cu visine, bezea si nuca

Printeaza

Prajitura cu visine, bezea si nuca din: oua, zahar, ulei, apa calda, faina, cacao, sare, nuci prăjite şi tăiate, vişine din compot, lapte, budincă de vanilie, zahăr vanilat, unt, ciocolată, frişcă lichidă.

Prajitura_cu_visine_bezea_si_nuca

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri apă caldă
  • 4 linguri făină
  • 1 lingură cacao
  • sare

Pentru bezea:

  • 6 albuşuri
  • sare
  • 220 g zahăr
  • 100 g nuci prăjite şi tăiate
  • 1 cană vişine din compot
  • 1 cană făină

Pentru cremă:

  • 6 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 250 g unt

Pentru glazură:

  • 160 g ciocolată
  • 20 g unt
  • 50 ml frişcă lichidă

Mod de preparare:

Blat: baţi albuşurile cu un praf de sare şi cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile, uleiul, apa caldă şi făina amestecată cu cacaua. Torni într-o tavă tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit.

Bezea: baţi spumă albuşurile cu puţină sare, pui zahărul şi făina ameste­cată cu nucile prăjite şi vişinele scurse. Pui compoziţia în tava tapetată şi dai la cuptor până se mmeneşte.

Cremă: mixezi gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu cel vanilat. Budinca o amesteci cu laptele rece şi o adaugi peste gălbenuşuri.

Pui la foc mic, amesteci şi dai la rece. Baţi untul, adaugi câte o lin­gură din crema răcită şi omogenizezi.

Pui blatul în tavă, torni crema, bezea­ua şi glazura (pui toate ingredientele într-o crăticioară pe foc şi laşi să se topească).

Prajitura cu visine, bezea si nuca

Prajitura_cu_visine_bezea_si_nuca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.