Prajitura cu visine, cacao si rom
PrinteazaPrajitura cu visine, cacaco si rom din: miere, cacao, zahăr, ulei, bicarbonat de sodiu, oua, făină, lapte, suc de lămâie, lapte, amidon, esenţă de rom, unt, visine.
- 2 linguri miere
- 2 linguri cacao
- 100 g zahăr
- 5 linguri ulei
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1 ou
- 350 g făină
- 1 -2 linguri lapte
- suc de lămâie
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 50 g amidon
- 200 g zahăr
- 2 linguri cacao
- esenţă de rom
- 200 g unt
- 150 g vişine
Mod de preparare:
In primul rând pregăteşti două cratiţe, una cu apă, pe care o pui pe foc la încălzit şi una în care adaugi oul, zahărul, cacao, uleiul şi mierea. Pui cratiţa deasupra celei cu apă (bain-marie) şi mixezi totul până ce se îngroaşă.
Apoi adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie, laptele şi faina. Frămânţi aluatul şi îl împărţi în trei părţi egale. Intinzi foile şi le coci pe dosul tăvii, cca 7-10 minute. Amidonul îl amesteci cu zahărul, adaugi laptele şi fierbi până ce se îngroaşă.
Deasupra pui o folie alimentară şi laşi crema la rece. După ce s-a răcit, adaugi cacao şi esenţă de rom. Untul îl mixezi spumă, apoi adaugi din crema de lapte, amesteci până ce încorporezi toată crema de lapte, iar spre final adaugi vişinele.
Crema o împărţi în două şi ungi foile cu ea (foaie + cremă + foaie + cremă + foaie). Dai prăjitura la rece până a doua zi, până ce se înmoaie foile, apoi o glazurezi.
Pofta buna!