Prajitura cu visine, cacao si rom

Printeaza

Prajitura cu visine, cacaco si rom din: miere, cacao, zahăr, ulei, bicarbonat de sodiu, oua, făină, lapte, suc de lămâie, lapte, amidon, esenţă de rom, unt, visine.

Ingrediente:Prajitura cu visine, cacao si rom

  • 2 linguri miere
  • 2 linguri cacao
  • 100 g zahăr
  • 5 linguri ulei
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 ou
  • 350 g făină
  • 1 -2 linguri lapte
  • suc de lămâie

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri cacao
  • esenţă de rom
  • 200 g unt
  • 150 g vişine

Mod de preparare:

In primul rând pregăteşti două cratiţe, una cu apă, pe care o pui pe foc la încălzit şi una în care adaugi oul, zahărul, cacao, uleiul şi mierea. Pui cratiţa dea­supra celei cu apă (bain-marie) şi mixezi totul până ce se îngroaşă.

Apoi adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie, laptele şi faina. Frămânţi aluatul şi îl împărţi în trei părţi egale. Intinzi foile şi le coci pe dosul tăvii, cca 7-10 minute. Amidonul îl amesteci cu zahărul, adaugi laptele şi fierbi până ce se îngroaşă.

Deasupra pui o folie alimentară şi laşi crema la rece. După ce s-a răcit, adaugi cacao şi esenţă de rom. Untul îl mixezi spu­mă, apoi adaugi din crema de lapte, amesteci până ce încorporezi toată crema de lapte, iar spre final adaugi vişinele.

Crema o împărţi în două şi ungi foile cu ea (foaie + cremă + foaie + cremă + foaie). Dai prăjitura la rece până a doua zi, până ce se înmoaie foile, apoi o glazurezi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.