Prajitura cu visine si cacao

Printeaza

Prajitura cu visine si cacao din: zahar, oua, ulei, faina, praf de copt, visine, cacao, otet.

 

Ingrediente:

  • 3 linguri zahăr
  • 5 ouă
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană ulei
  • 12 linguri făină
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 kg vişine
  • 2 linguri cacao
  • zahăr pudră, pentru decor
  • oţet

 

Mod de preparare Prajitura cu visine si cacao:

Intinzi, într-o tavă de dimensiuni normale, hârtie de copt, iar peste ea presari cele 3 linguri de zahăr.

Speli, sub jet de apă vişinele, le rupi codiţele, le scoţi sâmburii, le tai în două şi le aşezi peste zahărul din tavă.

Mixezi ouăle cu zahărul rămas şi cu cel vanilat, apoi încorporezi uleiul turnat în fir subţire şi baţi continuu până când compoziţia devine cremoasă.

Adaugi praful de copt stins cu oţet, apoi încorporezi făina. Impărţi aluatul în două şi o parte o amesteci cu cacaua.

Torni cele două aluaturi peste vişine şi dai la cuptorul încins în prealabil.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.