Prăjitură cu vişine şi cireşe

Printeaza

Prăjitură cu vişine şi cireşe

Ingrediente:

  • 500 g mascarpone
  • 250 g brânză de vaci
  • 250 ml frişca
  • 125 ml iaurt
  • 6 ouă
  • 320 g zahăr tos
  • 300 g vişine
  • 300 g cireşe
  • zahăr vanilinat
  • 180 g făină
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • 5 g gelatină
  • mentă
  • ulei
  • compot de vişine şi de cireşe

 

 

Preparare:

Prăjitură cu vişine şi cireşe: Gelatina se pune la înmuiat în apa rece apoi se topeşte la bain-marie.

Ouăle se mixează împreună cu 180 g zahăr tos, două pliculeţe cu zahăr vanilat şi sarea, până când îşi dublează volumul.

Se adaugă făina, se amestecă şi compozita rezultată se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei.

Se introduce în cuptor şi se coa­ce la foc mediu circa 10-15 mi­nute. Se îndepărtează hârtia, se taie blatul în două foi şi se lasă la răcit. Intr-un vas mai mare se amestecă iaurtul, brânza mas­carpone, brânza de vaci şi zahărul tos rămas.

Se mixează până când nu se mai simte zahărul, se adaugă frişca mixată, gelatina răcită şi se amestecă.

Se pune o parte din cremă peste o foaie, se suprapune cealaltă foaie şi se unge cu restul de cremă.

Se decorează cu cireşe şi vişine fără sâmburi şi mentă. Dacă nu avem cireşe şi vişine proaspete putem folosi fructe din compot.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.