Carnea de iepure este cunoscută pentru textura sa delicată și gustul său fin. Cele mai apreciate părți ale iepurelui sunt pulpele și fileul. Pulpele, adică picioarele din spate, sunt considerate deosebit de fragede și gustoase, având o textură bogată și o […]
Prajitura cu visine, miere si crema de cacao
PrinteazaPrajitura cu visine, miere si crema de cacao din: cacao, miere, ulei, zahar, ou, lapte, suc de lamaie, faina, bicarbonat de sodiu, amidon, unt, visine, esenţă de rom, ciocolată.
Ingrediente:
- 2 linguri cacao
- 2 linguri miere
- 5 linguri ulei
- 100 g zahăr
- 1 ou
- 1 -2 linguri lapte
- suc de lămâie
- 350 g făină
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
Pentru cremă:
- 200 g zahăr
- 500 ml lapte
- 2 linguri cacao
- 50 g amidon
- 200 g unt
- 200 g vişine
- esenţă de rom
- ciocolată
Mod de preparare:
Oul, zahărul, cacaua, uleiul şi mierea le pui într-un vas pe care îl aşezi la bain-marie şi le mixezi în continuare, până ce totul se îngroaşă.
Adaugi bicarbonatul de sodiu stins în zeama de lămâie, laptele şi făina. Frămânţi bine şi faci trei foi. întinzi foile şi le coci pe dosul tăvii, timp de 10 minute.
Zahărul îl amesteci cu amidonul, adaugi laptele şi fierbi până se îngroaşă, apoi laşi până se răceşte.
Când este rece, adaugi cacaua şi esenţa de rom. Mixezi untui spumă şi adaugi crema de lapte, iar la final vişinele. Crema o împărţi în două şi o pui între foi.
Deasupra pui ciocolată; eu am folosit ciocolată duo, din două culori, care se găseşte în comerţ şi este foarte aspectuoasă.
Pofta buna!
din: varza, morcov, ceapa verde, maioneza, ghimbir, otet, sos de soia, indulcitor. Reteta low carb Ingrediente: 400gr varza tocata 1 morcov ras 2 cepe verzi feliate 1 tija telina tocata 30ml maioneza 1 lingurita ghimbir ras 2 lingurite otet 1 lingurita sos soia 1 lingurita indulcitor Mod de preparare: […]