Prajitura cu visine, scortisoara si glazura de ciocolata
PrinteazaPrajitura cu visine, scortisoara si glazura de ciocolata din: visine, zahar, gris, zahar vanilat, scortisoara, apa, biscuiti, frisca, ciocolată.
- 700 g vişine
- 180 g zahăr
- 180 g griş
- 4 plicuri zahăr vanilat
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 l apă
- biscuiţi simpli
- 200 ml frişcă
- 100 g ciocolată pentru glazură
Mod de preparare:
Pui vişinele curăţate la fiert cu apa, zahărul, scorţişoara şi zahărul vanilat.
După aproximativ 5 minute, adaugi grisul în fir subţire şi laşi până se îngroaşă.
Tapetezi cu folie o tavă cu marginea inelară, cu dimensiunea de 23×23 cm. Pe fundul tăvii pui un de biscuiţi, iar golurile le astupi cu bucăţi de biscuiţi.
Peste ei întinzi jumătate din cremă, acoperi cu un rând de biscuiţi, iar deasupra pui crema rămasă.
Acoperi cu un rând de biscuiţi.
Pui frişca la încălzit, peste care adaugi bucăţile de ciocolată şi laşi pe foc până se îngroaşă.
Torni glazura peste prăjitură, apoi o dai la frigider.
Pofta buna!