Prajitura cu visine si scortisoara

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu:unt, zahar, oua, sare, lamaie, faina, praf de copt, compot de visine, zahar pudra, scortisoara.

Ingrediente blat:Prajitura cu visine si scortisoara

  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 3 ouă
  • 1 praf sare
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 380 g făină
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente umplutură:

  • 1500 ml compot de vişine fără sâmbure
  • 1 linguriţă zahăr pudră

Ingrediente fulgi:

  • 125 g unt
  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 25 g migdale tocate
  • 1/2 linguriţă scorţişoară

Mod de preparare:

Cu mixerul, se bate untul cu zahăr şi se înglobează pe rând ouăle. Se adaugă sarea şi jumă­tate din cantitatea de coa­jă de lămâie. Se amestecă făina cu praf de copt şi se cern deasupra. Se fră­mântă.

Se încinge cuptorul la 180° C. Aluatul se intro­duce într-o tavă unsă şi se nivelează.

Se bate untul pentru fulgi. Se adaugă făină, zahăr, migdale şi restul de coajă de lămâie şi se frământă sub formă de fulgi.

Se scurg vişinele. Pe blat se repartizează, în diagonală, alternativ, fâşii de fulgi şi fâşii de vişine.

Prăjitura se coace la cup­tor cca. 35 min. până ce se rumeneşte. Se scoate şi se lasă să se răcească complet. Inainte de servire se pudrează cu zahăr.

Prajitura cu visine si scortisoara

Prajitura cu visine si scortisoara

Pofta buna!

 


Prajitura cu gem si scortisoara

Prajitura cu gem si scortisoara din: faina, zahar, unt, ou, scortisoara, praf de copt, gem de capsune. Ingrediente: 250 g faina 160 g zahăr pudra 100 g unt un ou 1/2 linguriţă zahăr vanilat 1/2 lingurita scortisoara o lingurita praf de copt un praf sare un borcan de 340 g gem de capsune   Mod de preparare: […]

Prajitura cu smochine si migdale

Prajitura cu smochine si migdale din: faina, praf de copt, bicarbonat, sare, nucsoara, zahar, oua lapte batut, unt, vanilie, migdale, smochine, fulgi de migdale. Ingrediente pentru prajitura:  2 1/2 cani faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu sare 1/2 linguriță 1/4 linguriță de nucșoară 1/2 cană de zahăr 2 oua 1 […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.