Prajitura cu zahar ars si unt
PrinteazaPrajitura cu zahar ars si unt din: apa, zahar, bicarbonat, ou, ulei, faina, lapte, unt, zahăr vanilat.
Ingrediente:
- 150 ml apă şi 100 g zahăr pentru sirop
- 150 g zahăr
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 100 ml ulei
- făină cât cuprinde
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 6 linguri făină
- 200 g zahăr
- 1 pachet unt
- 4 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare:
Faci mai întâi siropul din 150 ml apă şi 100 g zahăr. Cele 150 g zahăr le pui într-un castron de 1 kg, iar când s-a maronit, torni siropul şi amesteci. Peste compoziţia fierbinte adaugi bicarbonatul.
Freci separat oul ca la maioneză, cu 100 ml ulei, iar peste această compoziţie torni siropul pregătit şi adaugi făină cât cuprinde. Amesteci bine totul, iar coca rezultată o împărţi în trei.
Coci 3 foi, separat, pe fundul tăvii. Laptele, făina şi zahărul le fierbi pe foc, amestecând continuu să nu se formeze cocoloaşe. Când s-a răcit crema, o amesteci cu untul şi zahărul vanilat. Pui crema între foi şi dai apoi prăjitura la rece.
Prajitura cu zahar ars si unt
Pofta buna!