Prajitura cu zahar ars si unt

Printeaza

Prajitura cu zahar ars si unt din: apa, zahar, bicarbonat, ou, ulei, faina, lapte, unt, zahăr vanilat.

Ingrediente:

  •  150 ml apă şi 100 g zahăr pentru sirop
  •  150 g zahăr
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • făină cât cuprinde

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 6 linguri făină
  • 200 g zahăr
  • 1 pachet unt
  • 4 pliculeţe zahăr vanilat

Mod de preparare:

Faci mai întâi siropul din 150 ml apă şi 100 g zahăr. Cele 150 g zahăr le pui într-un castron de 1 kg, iar când s-a maronit, torni siropul şi amesteci. Peste compoziţia fierbinte adaugi bicarbonatul.

Freci se­parat oul ca la maioneză, cu 100 ml ulei, iar peste această compoziţie torni siropul pregătit şi adaugi făină cât cuprinde. Amesteci bine totul, iar coca re­zultată o împărţi în trei.

Coci 3 foi, separat, pe fundul tăvii. Laptele, făina şi zahărul le fierbi pe foc, amestecând continuu să nu se formeze cocoloaşe. Când s-a răcit crema, o amesteci cu untul şi zahărul vanilat. Pui crema între foi şi dai apoi prăjitura la rece.

 

Prajitura cu zahar ars si unt

Prajitura_cu_zahar_ars_si_unt

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.