Prajitura cu zahar ars

Printeaza

Prajitura cu zahar ars din: faina, unt, zahar, smantana sau iaurt, ou, praf de copt, sare, lamaie.

Ingrediente foi:

  • 450g faina
  • 125g unt
  • 75g zahar
  • 100ml smântâna sau iaurt
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • un vârf de cutit sare
  • 1 lingurita coaja rasa de lamâie

Ingrediente crema: 400g gem de fructe mai acrisoare, 200g unt, 1 plic zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Se caramelizeaza zaharul uniform, fara sa se închida prea tare la culoare pentru ca devine amar. Se stinge cu 150ml apa fierbinte si se lasa la foc mic pâna când se topeste tot zaharul. Se lasa apoi sa se raceasca bine.

Între timp, se amesteca oul cu untul, sarea, coaja de lamâie, smântâna sau iaurtul si apoi se dilueaza cu siropul de zahar ars. În aceasta compozitie se adauga faina si praful de copt si se amesteca pâna când se omogenizeaza bine ingredientele.

Se împarte compozitia în patru bucati, se fac patru foi care se coc pe dosul tavii, unse si tapetate.

Se lasa foile sa se raceasca si se ung apoi cu crema obtinuta prin amestecarea ingredientelor.

Se pune o tava peste foi, ca sa stea presate bine si se tin foile pâna a doua zi la rece.

Se taie în romburi. Deasupra se pudreaza cu zahar praf. Aceste foi se pot umple cu orice fel de crema. Prajitura e mai aratoasa daca se umple cu o crema de culoare mai deschisa.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.