Prajitura zi-noapte

Printeaza

Prajitura zi-noapte din: oua, zahar, ciocolata topita, faina, amidon, pudra de cacao, praf de copt, esenta de vanilie, sare, branza de vaci, fulgi de cocos, zahar, frisca, unt si ciocolata.

Ingrediente:Prajitura_zi_noapte

pentru blat:

  • 4 oua
  • 60 g zahar
  • 50 g ciocolata topita
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 3 linguri pudra de cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 praf de sare

pentru crema:

  • 50 g branza de vaci cremoasa
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 100 g zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 g unt

pentru decor:

  • aschii de ciocolata

 

Mod de preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă ciocolata topită şi esenţa de vanilie. Se toarnă „în ploaie” făina cernută cu amidonul, praful de sare, praful de copt şi pudra de cacao. La final, se adaugă albuşurile bătute spumă tare, care se încorporează uşor în compoziţie.

Compoziţia se toarnă într-o formă dreptunghiula¬ră unsă şi tapetată cu făină şi se coace în cuptorul bine încins 40 de minute. Separat, se mixează brânza scursă bine cu zahărul şi untul. Se adaugă frişca bătută în prealabil si fulgii de cocos.

Compoziţia obţinută se toarnă peste hiatul de ciocolată răcit şi se dă I la rece. Prăjitura se por-ţionează şi se decorează cu aşchii de ciocolată.

Prajitura zi-noapte

Prajitura_zi_noapte

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. imi place mult crema

  2. prajitura zi-noapte facea si mama mea 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.