Prajitura zi-noapte
PrinteazaPrajitura zi-noapte din: oua, zahar, ciocolata topita, faina, amidon, pudra de cacao, praf de copt, esenta de vanilie, sare, branza de vaci, fulgi de cocos, zahar, frisca, unt si ciocolata.
pentru blat:
- 4 oua
- 60 g zahar
- 50 g ciocolata topita
- 2 linguri faina
- 2 linguri amidon alimentar
- 3 linguri pudra de cacao
- 1 praf de copt
- 1 esenta de vanilie
- 1 praf de sare
pentru crema:
- 50 g branza de vaci cremoasa
- 2 linguri fulgi de cocos
- 100 g zahar
- 250 ml frisca lichida
- 200 g unt
pentru decor:
- aschii de ciocolata
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă ciocolata topită şi esenţa de vanilie. Se toarnă „în ploaie” făina cernută cu amidonul, praful de sare, praful de copt şi pudra de cacao. La final, se adaugă albuşurile bătute spumă tare, care se încorporează uşor în compoziţie.
Compoziţia se toarnă într-o formă dreptunghiula¬ră unsă şi tapetată cu făină şi se coace în cuptorul bine încins 40 de minute. Separat, se mixează brânza scursă bine cu zahărul şi untul. Se adaugă frişca bătută în prealabil si fulgii de cocos.
Compoziţia obţinută se toarnă peste hiatul de ciocolată răcit şi se dă I la rece. Prăjitura se por-ţionează şi se decorează cu aşchii de ciocolată.
Prajitura zi-noapte
Pofta buna!
imi place mult crema
prajitura zi-noapte facea si mama mea 🙂