Remediile naturiste cu cartofi sunt populare în multe culturi datorită proprietăților lor antiinflamatorii și calmante. Cartofii pot fi folosiți în diverse moduri pentru a trata afecțiunile pielii și durerile: Comprese cu cartofi cruzi: Cartofii cruzi pot fi rasi și puși într-un țesut subțire sau tifon, apoi aplicați pe zona afectată pentru […]
Prajitura cu zmeura, branza si gelatina
PrinteazaPrajitura cu zmeura, branza si gelatina din: biscuiţi, unt, zahra pudra, lamaie, apa, foi gelatină, brânză de vaci, zmeura, fructe de pădure proaspete, frunze de menta.
Ingrediente:
- 200 g biscuiţi
- 80 g unt
Pentru sirop:
- 75 g zahăr pudră
- o lămâie
- 100 ml apă
Pentru umplutură:
- 4 foi gelatină
- 600 g brânză de vaci
- 150 g zmeură
Pentru servit:
- fructe de pădure proaspete
- frunzuliţe de mentă
Mod de preparare:
Se topeşte untul, se fărâmiţează biscuiţii şi apoi se amestecă cu untul topit.
Amestecul se pune într-o formă cu pereţi detaşabili, se îndeasă bine si se dă la rece.
Gelatina se pune la înmuiat în apja rece. Se pun pe foc apa, zahărul, coaja si sucul lămâiei.
După ce dă un clocot, se trage vasul de pe foc, se lasă puţin să se răcorească, apoi se pune gelatina si se amestecă.
Brânza se mixează cu siropul rece, se adaugă zmeura şi se încorporează uşor.
toarnă amestecul de brânză şi fructe peste blatul de biscuiţi.
dă la frigider pentru trei ore şi se serveşte apoi decorat cu fructe proaspete şi frunzuliţe de mentă.
Prajitura cu zmeura, branza si gelatina
Pofta buna!
Chiftele Marinate Tradiționale – Rețeta Perfectă pentru Ocazii Speciale
Rețeta Perfectă pentru Ocazii Speciale din: carne tocata, ceapa, usturoi, ou, pesmet, sare, piper, paprika, cimbru, apa, otet, frunze de dafin, boabe de piper, morcov, zahar. Ingrediente: Pentru chiftele: 500g carne tocată (porc, vită sau amestec) 1 ceapă medie, tocată fin 2 căței de usturoi, zdrobiți 1 ou 50g pesmet Sare, […]
Savurati!