Maghiran: Istorie, Beneficii pentru Sănătate, Contraindicații și Valori Nutriționale – Ghid Complet. Maghiranul este o plantă aromatică cunoscută și sub denumirea de “oregano dulce” sau “oregano alpin”. Face parte din familia Lamiaceae și este înrudit cu oregano, dar are un gust și o aromă mai blânde. Istoria maghiranului: Maghiranul a fost folosit de mii de […]
Prajitura cu zmeura si branza
PrinteazaPrajitura cu zmeura si branza din: oua, zahar, faina, gelatina, branza dulce, zmeura, frisca.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 20 g gelatină
- 300 g brânză dulce
- 100 g zahăr pudră
- 400 g zmeură
- 400 g frişcă bătută
Mod de preparare:
Prajitura cu zmeura si branza: Laşi gelatina la înmuiat în 50 ml apă rece. Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi gălbenuşurile şi făina şi torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coci blatul la foc mare 20 de minute.
Opreşti 100 g zmeură pentru decor, iar pe cea rămasă o treci prin sită. Freci în acest timp brânza dulce cu zahărul pudră, adaugi zmeura pasată, gelatina topită pe baie de aburi şi jumătate din frişca bătută.
După ce s-a copt şi s-a răcit blatul, întinzi crema de zmeură şi decorezi cu zmeură şi cu frişca rămasă. Dai prăjitura la rece pentru 2-3 ore.
Pofta buna!
Ruladă Pavlova din: albusuri de ou, zahar tos, otet alb, extract de vanilie, amidon de porumb, frisca, fructe. Ingrediente: 4 albușuri de ou 1 cană de zahăr tos 1 linguriță de oțet alb 1 linguriță de extract de vanilie 1 linguriță de amidon de porumb 200 ml frișcă lichidă Fructe proaspete pentru decor (căpșuni, […]