Prăjitură cu zmeură si frisca
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, sare, lamaie, faina, amidon, praf de copt, gelatina, zmeura, branza dulce, iaurt, zahar vanilat, lichior de zmeura, frisca.
- 200 g unt
- 175 g zahăr
- 4 ouă
- 1 praf de sare
- coaja rasă de la 1/4 lămâie
- 175 g făină
- 25 g amidon
- 1/2 pachet de praf de copt
Ingrediente umplutură:
- 6 foiţe de gelatină
- 250 g zmeură
- 300 g brânză dulce
- 100 g iaurt degresat
- 50 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 4 linguri lichior de zmeură
- 400 ml frişcă
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Bateţi spumă untul şi zahărul. încorporaţi ouăle, zahărul şi sarea. Amestecaţi făina şi praful de copt şi adăugaţi-le. Ungeţi cu grăsime forma şi presăraţi-o cu făină. întindeţi uniform aluatul şi coaceţi-l 40 – 45 min.
Lăsaţi-l să se răcească, răsturnaţi-l şi tăiaţi-l de două ori pe orizontală. Inmuiaţi gelatina. Alegeţi zmeura şi puneţi deoparte 12 bucăţi. Amestecaţi brânza cu iaurtul, zahărul şi zahărul vanilinat. încălziţi lichiorul de zmeură. Stoarceţi gelatina şi dizolvaţi-o în el. Amestecaţi crema de brânză cu gelatina.
Lăsaţi-o la rece până se încheagă. Bateţi frişca, puneţi deoparte 1/3 şi încorporaţi restul în cremă. Aşezaţi crema alternativ cu aluatul. Ungeţi prăjitura cu frişcă. Ornaţi-o cu bulgăraşi de frişcă şi zmeură.
Prăjitură cu zmeură si frisca
Poftă bună!