Prajitura cu zmeura, frisca si aroma de urda
PrinteazaPrajitura cu zmeura, frisca si aroma de urda din: oua, zahar brun, apa fierbinte, faina, pudră de roşcove, zahăr vanilat, ulei, praf de copt, urdă, cremă de brânză, frişcă, zmeură, tort gelee, miere, gelatina.
- 4 ouă
- 150 g zahăr brun
- 3 linguri apă fierbinte
- 200 g făină
- 1 lingură pudră de roşcove
- 1 lingură zahăr vanilat
- 3 linguri ulei
- 1 linguriţă praf de copt
Pentru cremă:
- 250 g urdă
- 200 g cremă de brânză
- 250 ml frişcă
- 250 g zmeură
- 2 linguri pline cu miere
- 100 g zahăr brun
- 1 plic gelatină
- zahăr brun vanilat
Pentru decor:
- 250 g zmeură
- 2 plicuri tort gelee
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le baţi spumă cu zahărul şi cu zahărul vanilat. Adaugi gălbenuşurile unul câte unul, alternând cu apa fierbinte şi uleiul.
Cerni deasupra făina amestecată cu pudra de roşcove şi cu praful de copt. Torni compoziţia obţinută într-o tavă cu diametrul de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt. Laşi să se coacă la foc potrivit.
Urda, crema de brânză, mierea, zahărul brun şi zahărul brun vanilat le pui într-un robot şi le mixezi bine până obţii o cremă fină. Adaugi gelatina dizolvată în 50 ml apă şi omogenizezi totul bine.
Compoziţia obţinută o torni peste frişca bătută spumă, adaugi şi zmeura şi încorporezi cu mişcări lente.
Montezi prăjitura în forma în care s-a copt blatul. Crema o torni peste blatul răcit, apoi introduci prăjitura în frigider pentru 2-3 ore. O decorezi cu zmeură, peste care torni un strat de gelatină, pe care o pregăteşti după instrucţiunile de pe plic.
Pofta buna!