Prajitura cu zmeura, levantica si ciocolata alba

Printeaza

Prajitura cu zmeura, levantica si ciocolata alba din: zmeura, ciocolata alba, flori de levantica, smantana, zahar pudra, flori de levantica, faina, pudra de cacao, sare de mare, unt si smantana.

 

Ingrediente:

  • 200 g zmeura proaspata
  • 150 g ciocolata alba
  • 3 linguri apa
  • 2 lingurite flori uscate de levantica
  • 1 ceasca de smantana lichida pentru frisca
  • 1 lingura smantana pentru uns prajiturele deasupra
  • zahar pudra pentru presarat deasupra
  • flori proaspete de levantica

aluat:

  • 400 g faina
  • 1/4 ceasca plus 1 lingura zahar
  • 1/4 ceasca pudra de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare de mare
  • 125 g unt nesarat rece, taiat in cuburi mici
  • 1 ceasca smantana lichida rece pentru frisca
  • 1 lingura de smantana si 1 lingura zahar tos pentru ornat biscuitii inainte de coacere

 

Mod de preparare:

Topiţi ciocolata albă la bain-marie. Adăugaţi levănţică,. amestecaţi, lăsaţi amestecul 1 minut la foc puternic, apoi luaţi vasul de pe foc, acoperiţi-l şi numai după 10 minute strecuraţi-l şi eliminaţi levănţică.

Bateţi frişca din smântână, adăugaţi treptat ciocolata albă strecurată şi bateţi în continu­are până când obţineţi un amestec mai gros, cremos.

Puneţi amestecul la frigider până la servire. Pentru aluat, amestecaţi făină, zahăr, cacao, praf de copt şi sare într-un castron până la omogenizare.

Adăugaţi cuburi mici de unt rece şi amestecaţi de mai multe ori până când aluatul este omogen.

Radeti aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină pentru a obţine o foaie cu grosimea de 1cm.

Decupaţi din această foaie 8 cercuri de aluat, aşezaţi- le într-o tavă pe hârtie de copt, la distanţă de 2cm unele de altele.

Ungeţi-le deasupra cu smântână şi presărati-le cu zahăr. Coaceţi prăjiturelele 14-16 minute şi apoi lăsaţi-le la răcit.

Tăiaţi-le în jumătăţi, pe orizontală., puneţi între cele două bucăţi cremă de ciocolată albă cu levănţică şi zmeură.

Decoraţi cu flori proaspete de lavandă peste o lingură de cremă de ciocolată albă.

Presesăraţi cu zahăr pudră înainte de servire.

 

Prajitura cu zmeura, levantica si ciocolata alba

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.