Prajitura cu zmeura si piure de castane
PrinteazaPrajitura cu zmeura si piure de castane din: biscuiti, ciocolata alba, unt, miez de nuca, branza de vaci, zahar, piure de castane, smantana, zmeura.
Pentru blat:
- 200 g biscuiţi
- 100 g ciocolată albă
- 100 g unt topit
- 150 g miez de nucă mărunţit
Pentru crema 1:
- 250 g brânză proaspătă de vaci
- 75 g zahăr pudră
- 200 g piure de castane (vreo 8 linguri)
Pentru crema 2:
- 200 g smântână
- 150 g zahăr pudră
- o mână de zmeură proaspătă, zdrobită şi încă o mână de zmeură proaspătă
Mod de preparare:
Pentru blat, mărunţeşti biscuiţii la robot, apoi îi amesteci cu miezul de nucă prăjit şi mărunţit, ciocolata şi untul topit.
Frămânţi bine, până la o omogenizare perfectă, după care aşezi în strat uniform în tavă, presând bine cu dosul unei linguri.
Pentru prima crema, mixezi bine brânza cu zahărul, până devine o cremă legată şi adaugi puţin câte puţin piureul de castane.
Torni deasupra biscuiţilor această cremă şi dai la rece câteva ore.
Deasupra cremei cu piure aşezi câteva bucăţi de zmeură coaptă, repartizate uniform pe toată suprafaţa.
Pentru a doua crema, smântână o mixezi la viteză maximă, încorporând câte puţin zahărul pudră.
Când începe să se lege ca o frişcă, adaugi zmeura zdrobită sau puţin sirop, apoi torni şi întinzi cu grijă deasupra zmeurei de pe stratul de cremă cu piure.
Mai laşi la rece, cel puţin 2 ore înante de a o tăia în pătrate.
Sfat: In creme poţi adăuga gelatină deshidratată şi topită la bain-marie, pentru o întărire mai rapidă.
Pofta buna!