Prajitura cu zulufi de lamaie
PrinteazaO reteta de prajitura cu zulufi de lamaie din: unt, zahar fin, faina cu agent de crestere, lapte, coaja de lamaie, oua, sare, lamaie, si zahar pudra.
- 110 g de unt moale, plus extra pentru uns
- 180 g zahar fin
- 180 g de faina cu agent de crestere
- 4 linguri cu lapte
- coaja rasa fin de la o lamaie
- 2 oua mari
- 1 praf de sare
siropul de lamaie:
- 2 lamaie stoarse
- coaja de la o lamaie taiata in fasii subtiri
- 75 g de zahar pudra
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se unge cu unt o tavă adâncă de 16 cm x 6 cm sau o formă de pâine de 1 kg, apoi se tapetează cu hârtie de copt şi se unge din nou. Se bat toate ingredientele cu mixerul electric trei minute sau până când se obţine o compoziţie omogenă.
Se pune aluatul cu lingura în tava pregătită şi se lasă la cuptor circa 50 de minute. Pentru sirop, se amestecă uşor, la foc mic, sucul de lămâie cald, coaja rasă şi zahărul pudră până când se dizolvă zahărul. Se scoate prăjitura din cuptor şi se lasă să se răcorească puţin în tavă.
Apoi, se fac multe găuri adânci cu un băţ de frigăruie şi se toarnă siropul fierbinte. Se aşteaptă să se răcească complet şi apoi se ornează cu zulufi de lămâie.
Prajitura cu zulufi de lamaie
Pofta buna!