Prajiturele cu agrise
PrinteazaPrajiturele cu agrise din: faina, praf de copt, zahar, oua, iaurt, sirop de soc, unt, sare, agrise sau afine, smantana.
Mod de preparare:
Se pun 12 forme de hârtie în tava de brioşe. Se amestecă într-un castron mare 225g făină cu agent de creştere, 1 linguriţă praf de copt şi 200g de zahăr fin.
Se bat 3 ouă, 150g de iaurt, 4 linguri sirop de soc (sau alt sirop, după preferinţe) şi 175g de unt topit şi răcit cu 1 vârf de sare, apoi se adaugă ingredientele uscate şi se amestecă.
Se pun cu lingura în formele de hârtie (care se vor umple) şi se coc 18-20 de minute până ce au devenit aurii, apoi se lasă la răcit pe un grătar.
Intre timp, se pun 350g de agrişe (sau afine) şi 50g de zahăr fin într-o tigaie şi se călesc uşor 10 minute până ce fructele s-au înmuiat, dar nu au devenit terci.
Se gustă dacă e destul de dulce, apoi se adaugă prin amestecare 1 lingură sirop de soc şi se lasă la răcit.
Odată răcit, se încorporează 200g de smântână. Pentru servit, se taie o secţiune în vârful fiecărei prăjituri folosind un cuţit cu lama zimţată – forma de inimă arată drăguţ – dar, dacă e prea complicat, se taie partea de deasupra, apoi se taie fiecare prăjitură în jumătate, pe orizontală.
Se pune 1 linguriţă din amestecul de fructe pe fiecare blat, se pune deasupra bucata tăiată şi se presară cu un pic de zahăr pudră.
Pofta buna!