Prăjiturele cu apă de flori de portocal
PrinteazaO reteta de prajiturele cu apa de flori de portocal din: faina, ou, unt, lamaie, albus, zahar pudra, migdale, zahar, unt si apa de flori de portocala.
- 300 g faină albă
- 1 ou
- 30 g unt
- 1 lămâie
- 1 albuş
- 3 linguri zahăr pudră
pentru umplutură:
- 300 g migdale curăţate
- 180 g zahăr
- 100 g unt
- 3 linguri apă de flori de portocal
Mod de preparare:
Raşneşte migdalele şi pune-le într-un vas împreună cu zahărul, untul tăiat bucăţele şi apa de flori de portocal. Amestecă-le cu mixerul până când obţii o compoziţie tare, dar elastică.
Cerne făina, pune în mijloc oul, untul topit şi coaja rasă de lămâie. Incorporează ingredientele în făină. Frământă apoi bine până când obţii un aluat elastic. Inveleşte-1 cu folie alimentară, pune-1 în frigider şi lasă-l să se odihnească 30 de minute.
Intinde din aluat o foaie subţire şi, cu ajutorul unei rotiţe de patiserie (sau cu un cuţit ascuţit), decupează mai multe bucăţi ovale. Pune în mijlocul fiecăreia câte puţină pastă de migdale (de mărimea unei nuci), pliază aluatul pe lungime şi presează puţin marginile, fără a le lipi complet.
Pune prăjiturelele pe o tavă şi unge-le cu albuş bătut. Presară-le cu zahăr pudră şi coace-le circa 20 de minute în cuptorul încălzit la 170° C.
Prăjiturele cu apă de flori de portocal
Pofta buna!