Prajiturele aromate cu miere
PrinteazaPrajiturele aromate cu miere din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt, zahar pudra, ou, ulei de masline, suc de portocale, scortisoara, cuisoare, zahar, apa , miere, nuci tocate.
- 350 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- 40 g unt moale
- 45 g zahar pudra
- 1 ou
- 60 ml ulei de masline
- 65 ml suc de portocale
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 1 praf cuisoare macinate
Ingrediente glazura:
- 120 g zahar
- 100 ml apa
- 6 linguri miere
- 120 g nuci tocate
- scortisoara macinata
Mod de preparare
Intr-un castron se amesteca faina cu praf de copt, bicarbonat, scortisoara, cuisoare si sare.
In alt castron se bate untul si se inglobeaza treptat zaharul, urmat de ou.
Se toarna treptat uleiul si la final sucul de portocale, treptat.
Aceasta compozitie se adauga la cea de faina si se framanta aluatul cca 5 minute. Se infasoara aluatul in folie si se da la frigider 1 ora.
Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat groasa de 3 mm; se decupeaza stelute si se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Se inteapa fiecare steluta in mai multe locuri cu furculita. Se coc 15 minute in cuptorul incins in prealabil la 170 °C.
Se lasa sa se raceasca si se pastreaza intr-o cutie de tabla.
Inainte de servire, fursecurile se decoreaza cu o glazura, se amesteca zaharul cu apa, se adauga mierea si se da in clocot.
Se lasa sa fiarba 4 minute, amestecand. Se amesteca nucile cu scortisoara.
Cand siropul nu mai este fierbinte, se introduc in el stelutele si se presara amestecul de nuci.
Pofta buna!
Ce-mi plac prajiturele astea