Prajiturele cu banane şi caramel
PrinteazaO reteta delicioasa de prajiturele cu banane si caramel din: faina, zahar brun, unt, oua, piure de banane, estenta de vanilie, zahar pudra, crema caramel, caramele si banane.
- 125 g făină, plus un vârf de praf de copt
- 125g zahăr brun
- 12 5 g unt la temperatura camerei
- 2 ouă
- 75 g piure de banane
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
pentru topping:
- 175 g unt, la temperatura camerei
- 350 g zahăr pudrâ
- 380 g cremă caramel
- 100 g caramele, tăiate cubuleţe
- 40 g felii de banane uscate
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 4/180°C. Tapetează o tavă de brioşe cu forme de hârtie pentru copt. Intr-un castron, bate la mixer făina, zahărul, untul, ouăle, bananele şi vanilia până devine cremă. Toarnă compoziţia cu lingura în formele de copt şi dă la cuptor 20-25 min până ce aluatul e bine crescut.
Lasa la racit pe un gratar metalic. Pentru topping bate la mixer untul si zahar pudra pana ce se deschide la culoare, adauga 150 g crema caramel si bate din nou la mixer.
Toarna compozitia intr-un sprit pentru ornat cu duza de 1 cm. Odata racit blatul, taie putin din mijlocul blatului, cu un cutit ascutit, apoi umple cu cate 1 lingurita sos caramel. Toarna cu spritul crema de unt si caramel. Presara cu caramele si felii de banane.
Prajiturele cu banane şi caramel
Pofta buna!