Prajiturele cu bezea si vanilie

Printeaza

Prajiturele cu bezea si vanilie din: zahăr tos, unt, oua, extract de vanilie, faina, cacao, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare, lapte fara grasimi, bezea, zahăr pudră.

Prajiturele cu bezea si vanilie

Ingrediente:

  • 3/4 ceaşcă de zahăr tos
  • 1/2 ceaşcă de unt
  • 1 albuş de ou
  • 2 linguriţe de extract de vanilie
  • 2 ceşti de făină
  • 1/2 ceaşcă de pudră de cacao
  • 1 1/2 linguriţe de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriţă de praf de copt
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1 ceaşcă de lapte fără grăsimi
  • 200 g bezea (poţi prepara bezeaua din albuşuri de ou bătute cu zahăr)
  • 1 ceaşcă de zahăr pudră

 

 

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 170°C. Tapetează tava cu două foi de copt (sau folo­seşte o hârtie pergament).

Bate cu mixerul albuşul de ou împreună cu zahărul tos şi cu o linguriţă de extract de vanilie.

Pune într-un vas făina, cacaua, bicarbonatul de sodiu, praful de copt şi sarea.

Amestecă ingredientele şi, odată ce s-au omogenizat, adaugă compoziţia de la punctul anterior. Toarnă şi laptele.

Mixează din nou; cu ajutorul unei linguri for­mează din acest amestec 32 de grămăjoare, aşezate în tava de copt şi apasă pe fiecare cu o lingură de lemn înmuiată în apă, pentru a le turti puţin.

Coace prăjiturelele până când, apăsându-le puţin cu degetul, revin la forma iniţială, cam 12 minute. Lasă-le la răcit.

Introdu în mixer crema de bezea, adaugă treptat zahă­rul pudră şi extractul de vanilie rămas (1 linguriţă) şi bate până când amestecul se omogeni­zează (circa 3 minute).

Pune pe jumătate dintre biscuiţi o lingură de compoziţie; aşază-i pe ceilalţi deasupra, ca şi cum ai face un sendviş.

Apasă-i uşor astfel încât crema să se întindă uniform.

Prajiturele cu bezea si vanilie

Parjiturele_cu_bezea_si_vanilie

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.