Prajiturele cu bezea si vanilie
PrinteazaPrajiturele cu bezea si vanilie din: zahăr tos, unt, oua, extract de vanilie, faina, cacao, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare, lapte fara grasimi, bezea, zahăr pudră.
Ingrediente:
- 3/4 ceaşcă de zahăr tos
- 1/2 ceaşcă de unt
- 1 albuş de ou
- 2 linguriţe de extract de vanilie
- 2 ceşti de făină
- 1/2 ceaşcă de pudră de cacao
- 1 1/2 linguriţe de bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriţă de praf de copt
- 1/2 linguriţă de sare
- 1 ceaşcă de lapte fără grăsimi
- 200 g bezea (poţi prepara bezeaua din albuşuri de ou bătute cu zahăr)
- 1 ceaşcă de zahăr pudră
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 170°C. Tapetează tava cu două foi de copt (sau foloseşte o hârtie pergament).
Bate cu mixerul albuşul de ou împreună cu zahărul tos şi cu o linguriţă de extract de vanilie.
Pune într-un vas făina, cacaua, bicarbonatul de sodiu, praful de copt şi sarea.
Amestecă ingredientele şi, odată ce s-au omogenizat, adaugă compoziţia de la punctul anterior. Toarnă şi laptele.
Mixează din nou; cu ajutorul unei linguri formează din acest amestec 32 de grămăjoare, aşezate în tava de copt şi apasă pe fiecare cu o lingură de lemn înmuiată în apă, pentru a le turti puţin.
Coace prăjiturelele până când, apăsându-le puţin cu degetul, revin la forma iniţială, cam 12 minute. Lasă-le la răcit.
Introdu în mixer crema de bezea, adaugă treptat zahărul pudră şi extractul de vanilie rămas (1 linguriţă) şi bate până când amestecul se omogenizează (circa 3 minute).
Pune pe jumătate dintre biscuiţi o lingură de compoziţie; aşază-i pe ceilalţi deasupra, ca şi cum ai face un sendviş.
Apasă-i uşor astfel încât crema să se întindă uniform.
Prajiturele cu bezea si vanilie
Pofta buna!