Prajiturele cu cacao
PrinteazaPrajiturele cu cacao din: faina, cacao, praf de copt, zahar, oua, unt, lapte, vanilie.
Ingrediente:
- 300 g făină
- 100 g cacao
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 praf de sare
- 200 g zahăr tos
- 3 ouă
- 100 g unt
- 250 ml lapte
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
Cremă:
- • 250 g mascarpone
- 100 g cremă de ciocolată
- 200 ml frişcă lichidă rece
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Prajiturele cu cacao: Amestecă bine făina cu cacao, 1 linguriţă praf de copt şi un praf de sare. Se adaugă zahărul tos, ouăle bătute, untul topit şi răcit, laptele şi 1 linguriţă esenţă de vanilie. Se amestecă totul foarte bine, să se desfacă toate cocoloaşele.
Pe tava tapetată cu hârtie de copt, se porţionează compoziţia cu ajutorul unei linguri de îngheţată, lăsând distanţă între rotiţe, care prin coacere se aplatizează şi îşi măresc diametrul.
Se coc 10-12 minute la 180°C.
Pentru cremă, se mixează mascarpone cu crema de ciocolată, se adaugă şi frişca lichidă rece, de la frigider, şi 1 linguriţă esenţă de vanilie. Se mixează în continuare până se întăreşte toată crema.
Jumătate dintre rotiţe se aşază cu baza în sus. Se repartizează crema cu ajutorul unui cornet sau al unei linguriţe şi se acoperă cu restul de rotiţe.
Pofta buna!