Prajiturele cu ciocolata neagra
PrinteazaPrajiturele cu ciocolata neagra din: apa, margarina, zahar, sare, faina, lapte, budinca de vanilie, unt, ciocolata menaj, lapte.
pentru aluat:
- 400 ml apa
- 100 g margarina
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita sare
- 250 g faina+4 oua
pentru umplutura:
- 500 ml lapte
- 1 plic budinca de vanilie
- 50 g unt
- pentru glazura:
- 200 g ciocolata neagra de menaj
- 100 ml lapte
Mod de preparare:
Pui la fiert apa, margarina, zahărul şi sarea şi, când începe să fiarbă, presari treptat făina. Amesteci şi, când se desprinde de pe vas, răstorni compoziţia într-un bol şi o laşi la rece. Pui treptat, mixând după fiecare, cele 4 ouă.
Apoi, cu mâna udă, modelezi biluţe de mărimea unei nuci şi le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coci 20 de minute. Prepari o budincă din lapte, praf de budincă şi unt, conform indicaţiilor de pe pachet, apoi o laşi la rece. Bucăţelele de ciocolată le topeşti în lapte.
După ce s-au copt prăjiturelele, le umpli cu budincă, folosind un poş. Apoi le introduci capetele în glazură de ciocolată şi le aşezi pe un platou. Le poţi servi şi cu frişcă, dacă îţi place. Din acest aluat vor rezulta 30-35 de bucăţele de prajiturele.
Prajiturele cu ciocolata neagra
Pofta buna!