Prajiturele cu dovleac
PrinteazaPrajiturele cu dovleac din: faina, lapte, oua, ulei, praf de copt, zahar, lamaie.
- 350 g făină
- 200 ml lapte
- 2 ouă
- 70 ml ulei
- 1 pliculeţ praf de copt
- 80 g zahăr
- un vârf de cuţit
- sare
- coajă rasă de lămâie
- 1 pliculeţ glazură pentru prăjituri
- jeleuri pentru ornat
Umplutură:
- 250 g dovleac plăcintar ras
- 50 g zahăr 1-2 cm ghimbir ras
- 1 plic glazură de ciocolată, pentru ornat
Mod de preparare:
Se căleşte dovleacul cu zahărul până se înmoaie, apoi se adaugă ghimbirul ras şi se lasă la răcit. Se prepară un amestec din ouă, zahăr, ulei şi lapte în care se adaugă făina, praful de copt, coaja de lămâie şi sarea.
Formele pentru copt se umplu pe jumătate cu acest aluat, se pune apoi câte o linguriţă din dovleac, după care se completează fiecare brioşă cu aluat.
Se introduc brioşele la cuptor până când se rumenesc (20-30 de minute).
Când se răcesc brioşele, se decorează cu glazura de ciocolată preparată conform instrucţiunilor de pe plic şi se ornează după gust.
Pofta buna!