Prajiturele cu fistic si inghetata de ciocolata
PrinteazaO reteta de prajiturele cu fitic si inghetata de ciocolata din: inghetata de ciocolata, unt, fistic, zahar pudra, migdale, faina si oua.
- 500g îngheţată de ciocolată de calitate câteva bucăţi de ciocolată albă, tocate fin (opţional)
pentru prăjiturele:
- 200 g de unt
- 100 g de fistic, plus extra pentru servit
- 200 g de zahăr pudră
- 85 g de migdale
- 85 g de făină normală
- 5 albuşuri de ouă mari
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200 C/gaz6. Se topeste untul intr-o tigaie mica, apoi se ia de pe foc si se lasa un pic la racit. Se ung cu un punt de unt 8 gauri ale unei forme de briose.
Se mixează în robotul de bucătărie 85g de fistic şi zahărul pudră, până ce este tocat fin. Se răstoarnă într-un bol împreună cu migdalele măcinate şi făina. Se toacă grosier restul de fistic şi se pune deoparte.
Se bat spumă albuşurile cu o furculiţă, apoi se toarnă peste alunele măcinate şi amestecul de făină, împreună cu untul topit; se amestecă bine. Se toarnă compoziţia în formele de prăjiturele, se presară cu fisticul tocat şi se coc 15-20 de minute până ce prăjiturelele au crescut, sunt elastice la atingere, iar scobitoarea cu care se încearcă iese curată.
Se servesc prăjiturelele calde sau la temperatura camerei, cu o lingură de îngheţată de ciocolată fiecare, ornate cu fistic şi cu bucăţele de ciocolată albă, după preferinţe. Sunt delicioase când sunt servite cu o ceaşcă de cafea.
Prajiturele cu fistic si inghetata de ciocolata
Pofta buna!