Prajiturele cu foi de napolitana

Printeaza

Prajiturele cu foi de napolitana din: albusuri, zahar pudra, alune, faina, zahar vanilat, ciocolata, unt, foi de napolitana.

Ingrediente: Prajiturele_cu_foi_de_napolitana

  • 8 albuşuri
  • 250 g zahăr pudră
  • 150 g alune
  • 70 g făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 75 g ciocolată menaj
  • 250 g unt
  • 2 foi de napolitană

 

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile cu zahărul, până obţii o spumă tare. Adaugi alunele prăjite în prealabil şi date prin maşină, zahărul vanilat, făina şi amesteci uşor. Tai foile de napolitană în pătrăţele cu latura de 4 cm. Pe fiecare pătrat pui câte o linguriţă din compoziţie.

Aşezi toate pătrăţelele pe o tavă şi le coci la foc mic, timp de 10-15 minute. După ce se răcesc, le treci printr-o glazură de ciocolată, obţinută din ciocolată topită pe aburi, în care încorporezi unt, până se subţiază suficient.

Aşezi pătrăţelele provizoriu pe un platou, până când se întăreşte glazura.

Prajiturele cu foi de napolitana

Prajiturele_cu_foi_de_napolitana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.