Prajiturele cu foi de napolitana
PrinteazaPrajiturele cu foi de napolitana din: albusuri, zahar pudra, alune, faina, zahar vanilat, ciocolata, unt, foi de napolitana.
- 8 albuşuri
- 250 g zahăr pudră
- 150 g alune
- 70 g făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 75 g ciocolată menaj
- 250 g unt
- 2 foi de napolitană
Mod de preparare:
Baţi albuşurile cu zahărul, până obţii o spumă tare. Adaugi alunele prăjite în prealabil şi date prin maşină, zahărul vanilat, făina şi amesteci uşor. Tai foile de napolitană în pătrăţele cu latura de 4 cm. Pe fiecare pătrat pui câte o linguriţă din compoziţie.
Aşezi toate pătrăţelele pe o tavă şi le coci la foc mic, timp de 10-15 minute. După ce se răcesc, le treci printr-o glazură de ciocolată, obţinută din ciocolată topită pe aburi, în care încorporezi unt, până se subţiază suficient.
Aşezi pătrăţelele provizoriu pe un platou, până când se întăreşte glazura.
Prajiturele cu foi de napolitana
Pofta buna!