Prajiturele cu glazura de lamaie
PrinteazaPrajiturele cu glazura de lamaie din: unt, zahar pudra, lamaie, oua, faina, praf de copt, lapte, zahar pudra.
- 250 g unt moale
- 160 g zahăr pudră
- coaja rasă fin şi sucul de la 1 lămâie
- 3 ouă
- 300 g făină
- 5 g praf de copt
- puţin lapte
Ingrediente pentru glazura:
- 250 g zahăr pudră
- 30-45 ml suc de lămâie
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Unge cu unt o tavă cu dimensiuni medii şi tapeteaz-o cu hârtie de copt. Bate untul cu zahărul până se deschide la culoare şi devine cremos. Adaugă coaja de lămâie şi sucul şi amestecă bine.
Adaugă ouăle unul câte unul, bătând bine după fiecare. Cerne făina şi praful de copt peste acest amestec şi adaugă puţin lapte. Omogenizează până obţii un aluat moale.
Toarnă aluatul în tavă şi coace-l timp de aproximativ o oră. Lasă-l să se răcească 10 minute. Amestecă zahărul pudră cu suficient suc de lămâie pentru a obţine o glazură moale.
Decupează prăjiturele din aluat, cu ajutorul unor forme de inimioare. Unge-le deasupra cu glazura de lămâie. Lasă să se întărească.
Pofta buna!