Un fel de mâncare savuros și relativ simplu de preparat, ideal pentru un prânz în familie sau o cină cu prietenii. Vinetele, cu textura lor catifelată după coacere, se combină perfect cu aroma intensă a costiței afumate, oferind un contrast delicios. Ingrediente Vinete – Alege vinete […]
Prajiturele cu glazura de lamaie
PrinteazaPrajiturele cu glazura de lamaie din: unt, zahar pudra, lamaie, oua, faina, praf de copt, lapte, zahar pudra.
Ingrediente:
- 250 g unt moale
- 160 g zahăr pudră
- coaja rasă fin şi sucul de la 1 lămâie
- 3 ouă
- 300 g făină
- 5 g praf de copt
- puţin lapte
pentru glazura:
- 250 g zahăr pudră
- 30-45 ml suc de lămâie
Mod de preparare:
Prajiturele cu glazura de lamaie: Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Unge cu unt o tavă cu dimensiuni medii şi tapeteaz-o cu hârtie de copt.
Bate untul cu zahărul până se deschide la culoare şi devine cremos. Adaugă coaja de lămâie şi sucul şi amestecă bine.
Adaugă ouăle unul câte unul, bătând bine după fiecare. Cerne făina şi praful de copt peste acest amestec şi adaugă puţin lapte. Omogenizează până obţii un aluat moale.
Toarnă aluatul în tavă şi coace-l timp de aproximativ o oră. Lasă-l să se răcească 10 minute. Amestecă zahărul pudră cu suficient suc de lămâie pentru a obţine o glazură moale.
Decupează prăjiturele din aluat, cu ajutorul unor forme de inimioare. Unge-le deasupra cu glazura de lămâie.
Lasă să se întărească.
Pofta buna!
Gâscă cu Sos de Șampanie și Portocale
o alegere distinsă pentru orice ocazie specială, combinând textura bogată a cărnii de gâscă cu un sos aromat și elegant. Acest fel de mâncare sofisticat îmbină dulceața portocalelor cu notele luxoase ale șampaniei, creând un echilibru perfect de arome. Ingrediente Gâscă – Carnea de gâscă, cunoscută pentru […]