Prajiturele cu mere si blat din fulgi de ovaz

Printeaza

Prajiturele cu mere si blat din fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, lapte, unt, zahar, nuci, bicarbont, oua, mere.

Ingrediente:Prajiturele cu mere si blat din fulgi de ovaz

  • 150 g Fulgi de Ovăz Moi Solaris
  • 250 ml lapte
  • 150 g unt
  • 250 g zahăr brut
  • 150 g nuci fin măcinate
  • 1 vârf de cuţit de bicarbonat
  • 4 ouă
  • 4-5 mere

 

Mod de preparare:

Pui Fulgii de Ovăz Moi Solaris intr-un castron, îi stropeşti cu laptele călduţ şi îi laşi să se hidrateze timp de 2 ore. Decojeşti merele şi le tai în felii mai groase.

Le aşezi într-o tavă rotundă (de 24 cm), unsă cu unt şi le introduci în cuptor, la foc mediu. După 15 minute, le presari cu puţin zahăr brut şi continui coacerea 10 minute.

Mixezi untul cu 150 g zahăr. în spuma rezultată, încorporezi treptat nucile, bicarbonatul stins cu 1 lingură de lapte călduţ, gălbenuşurile, fulgii de ovăz şi albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr. Torni amestecul peste merele coapte şi coci prăjitura 35-40 de minute, la 180°C.

O scoţi din cuptor, desprinzi marginile cu un cuţit şi o răs-torni după ce s-a mai răcit. O poţi decora cu frişcă şi servi după ce ai răcit-o puţin în frigider.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.