Prajiturele cu migdale si ciocolata

Printeaza

Prajiturele cu migdale si ciocolata din: unt, zahar, oua, faina, migdale, ciocolata.

Ingrediente:Prajiturele cu migdale si ciocolata

  • unt
  • zahar
  • 1 ou
  • esenţă de migdale
  • 3 căni făină
  • 1 lingură bicarbonat de sodiu
  • sare
  • oua
  • 1/2 cană migdale
  • 50 g ciocolată

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se bate 1 cană unt moale cu 1 cană zahăr. Se adaugă 1 ou, 1 linguriţă esenţă de migdale, 3 căni făină amestecată cu 1 lingură bicarbonat de sodiu şi sare.

Se modelează cornuleţe din acest aluat. Se pun în tava de copt neunsă, la 5 cm distanţă. Se aplatizează cu o furculiţă şi se acoperă cu 1/2 cană migdale tăiate felii. Separat, se bate 1 albuş cu 1/2 linguriţă apă.

Se ung prăjiturelele cu acest amestec şi se coc la cuptor 15-16 min. Se lasă în tavă să se răcorească şi apoi se scot la răcit pe grătar. Se înmoaie apoi capetele în 50 g ciocolată neagră topită la bain-marie.

Se păstrează bine în cutii ermetic închise.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.