Prajiturele cu migdale si ciocolata
PrinteazaPrajiturele cu migdale si ciocolata din: unt, zahar, oua, faina, migdale, ciocolata.
- unt
- zahar
- 1 ou
- esenţă de migdale
- 3 căni făină
- 1 lingură bicarbonat de sodiu
- sare
- oua
- 1/2 cană migdale
- 50 g ciocolată
Mod de preparare:
Intr-un castron se bate 1 cană unt moale cu 1 cană zahăr. Se adaugă 1 ou, 1 linguriţă esenţă de migdale, 3 căni făină amestecată cu 1 lingură bicarbonat de sodiu şi sare.
Se modelează cornuleţe din acest aluat. Se pun în tava de copt neunsă, la 5 cm distanţă. Se aplatizează cu o furculiţă şi se acoperă cu 1/2 cană migdale tăiate felii. Separat, se bate 1 albuş cu 1/2 linguriţă apă.
Se ung prăjiturelele cu acest amestec şi se coc la cuptor 15-16 min. Se lasă în tavă să se răcorească şi apoi se scot la răcit pe grătar. Se înmoaie apoi capetele în 50 g ciocolată neagră topită la bain-marie.
Se păstrează bine în cutii ermetic închise.
Pofta buna!