Prajiturele cu nuca si caise
PrinteazaPrajiturele cu nuca si caise din: nuca, zahar, marmelada, unt.
- 200 g nucă măcinată
- 125 g zahăr pudră
- 2-3 linguri cu marmeladă de caise
- zahăr vanilinat
- 1 lingură cu unt
Mod de preparare:
Amestecăm în castron nuca măcinată cu zahărul, legăm amestecul cu marmeladă de caise şi frământăm pasta obţinută. Parfumăm cu zahăr vanilinat, mai frământăm 1 min, apoi întindem o foaie groasă de 0,5 cm, din care tăiem rotunduri cu un pahar mic de ţuică.
Punem rondelele pe tava unsă cu ulei sau unt, pe care întindem hârtie albă sau hârtie de copt. Coacem 20 min la foc viu, scoatem forma din cuptor şi desprindem de pe hârtie prăjiturelele coapte.
Le servim reci, pudrate cu zahăr farin.
Pofta buna!