Prajiturele cu nuca

Printeaza

Prajiturele cu nuca din: faina, unt, smantana, zahar pudra, oua, sare, praf de copt, lamaie, rom, nuci, zahar vanilinat.

Ingrediente:Prajiturele cu nuca

Pentru aluat:

  • 450 g făină
  • 200 g unt
  • 50 ml smântână pentru gătit
  • 150 g zahăr pudră
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 vârf de cuţit de sare fină
  • 1 vârf de linguriţă praf de copt
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie
  • 15 ml rom

Pentru decor:

  • 3 albuşuri
  • 200 g nuci
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 150 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Freci spumă untul cu zahărul, apoi adaugi pe rând gălbenuşurile, smântână, romul, sarea, coaja rasă de lămâie şi mixezi până când nu se mai simt cristalele de zahăr, încorporezi treptat făina cernută înipreună cu praful de copi şi amesteci bine cu mâna, fără să frămânţi aluatul. îl laşi la rece 1/2 oră.

Mărunţeşti nucile. Baţi albuşurile spumă tare.

Rupi bucăţi de aluat cât un ou, modelezi suluri cu diametrul de 2 cm, pe care le tai în bucăţi de 2 cm. Modelezi sfere pe care le treci prin spuma de albuş, apoi prin nucă măcinată.

Aşezi bilele într-o tavă neunsă, cu nuca în sus, la distanţă de 2 cm între ele. Le coci la foc mijlociu, 20-25 de minute, ca să se rumenească puţin.

Cât sunt calde, le treci prin amestecul de zahăr pudră cu zahăr vanilinat.

 

Prajiturele cu nuca

Prajiturele cu nuca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.