Prajiturele cu nuca
PrinteazaPrajiturele cu nuca din: faina, unt, smantana, zahar pudra, oua, sare, praf de copt, lamaie, rom, nuci, zahar vanilinat.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 450 g făină
- 200 g unt
- 50 ml smântână pentru gătit
- 150 g zahăr pudră
- 3 gălbenuşuri
- 1 vârf de cuţit de sare fină
- 1 vârf de linguriţă praf de copt
- coaja rasă de la 1/2 lămâie
- 15 ml rom
Pentru decor:
- 3 albuşuri
- 200 g nuci
- 1 plic zahăr vanilinat
- 150 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Freci spumă untul cu zahărul, apoi adaugi pe rând gălbenuşurile, smântână, romul, sarea, coaja rasă de lămâie şi mixezi până când nu se mai simt cristalele de zahăr, încorporezi treptat făina cernută înipreună cu praful de copi şi amesteci bine cu mâna, fără să frămânţi aluatul. îl laşi la rece 1/2 oră.
Mărunţeşti nucile. Baţi albuşurile spumă tare.
Rupi bucăţi de aluat cât un ou, modelezi suluri cu diametrul de 2 cm, pe care le tai în bucăţi de 2 cm. Modelezi sfere pe care le treci prin spuma de albuş, apoi prin nucă măcinată.
Aşezi bilele într-o tavă neunsă, cu nuca în sus, la distanţă de 2 cm între ele. Le coci la foc mijlociu, 20-25 de minute, ca să se rumenească puţin.
Cât sunt calde, le treci prin amestecul de zahăr pudră cu zahăr vanilinat.
Prajiturele cu nuca
Pofta buna!