Prajiturele cu nuci si cacao
PrinteazaPrajiturele cu nuci si cacao
Ingrediente:
- 150 g ciocolata
- 125 g unt
- 150 zahar vanilat
- 2 oua
- 125 g faina
- un plic de praf de copt
- un plic de zahar vanilat
- 200 g nuci tocate
Pentru glazura:
- 100 g unt
- 60 g cacao foarte inchisa la culoare
- putina sare
- 100 g de zahar pudra
Mod de preparare
Sc pun la baie de aburi următoarele ingrediente: ciocolata, zahărul, untul, zahhărul vanilat şi două gălbenuşurri. Se fierb aproximativ 15 mimute, până se formează o cremă: foarte bine legată şi se lasă la rece.
Intre timp, se cuirăţă nucile, se taie sau se zdrobesc şi se pun câteva minute să se coacă. Se tapetează tava cu unt şi cu făină.
Separat, se bat albuşurile spumă şi, când crema de ciocolată s-a răcit, se amestecă cu albuşurile bătute, cu praful de copt stins în câteva picături de lămâie, cu nucile şi cu făina. Să nu folosiţi mixerul că se va lăsa aluatul şi nu va mai fi pufos. Se amestecă încet compoziţia în acelaşi sens. Se toarnă în tavă şi se bagă la cuptor la o temperatură de 160° C.
Cât timp se coace blatul, se prepară glazura. Se pun într-o crăticioară untul, zahărul, vanilia şi cacaoa şi se fierb la baie de aburi pana se ingroasa compozitia.
Se lasa sa se raceasca si după ce s-a copt şi prăjitura, se lasă câteva minute să se răcească şi apoi se întinde glazura pe toată suprafata. Se taie cum doriti, romburi sau patratele si se serveste la ceai sau la cafea.
Prajiturele cu nuci si cacao
Pofta buna!