Prajiturele cu rubarba

Printeaza

Prajiturele cu rubarba din: rubarba, zahar, oua, faina.

Ingrediente:Prajiturele cu rubarba

  • un kg rubarbă
  • 100 ml apă
  • 200 g zahăr pudră
  • 100 g zahăr cristale
  • 6 ouă
  • o lingură făină

 

Mod de preparare:

Se pune zahărul pudră la fiert cu apa timp de un minut. Se curăţă tija de rubarbă de stratul exterior, se taie cuburi cât mai mici care se pun în sirop şi se fierb 30 de minute.

Apoi, rubarba se mixează. Se bat ouăle ca pentru omletă, se adaugă făină şi se amestecă. Se caramelizează zahărul în forme mici sau una mare, se pune piureul de rubarbă şi se toarnă compoziţia cu făină.

Se dau la cuptor, la bain-marie, timp de 45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.