Prajiturele cu somon, iaurt si legume
PrinteazaPrajiturele cu somon, iaurt si legume din: carne de somon, cartofi , ou, morcov, ceapă, iaurt, ardei iute roşu, pesmet, sare, boia, ulei, zeama de lămâie.
- 400 g carne de somon
- 400 g cartofi decojiţi
- 1 ou
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 linguri iaurt
- 1 ardei iute roşu
- puţin pesmet
- sare
- 1/2 linguriţă boia
- ulei
- zeama de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Intr-un bol, amesteci cartofii, tăiaţi felii şi fierţi în apă cu sare, cu ardeiul tocat mărunt.
Pui apoi somonul tăiat cubuleţe, iaurtul, boiaua, zeama de lămâie, ceapa tăiată mărunt, morcovul tăiat cubuleţe şi prăjit separat cu puţin ulei şi sare.
Amesteci uşor şi dai la rece pentru 1 oră. Apoi iei compoziţia de la rece şi o amesteci cu oul bătut şi o împărţi în 4 sau în 8 biluţe pe care le modelezi în formă de peştişori.
Dai prăjiturelele peştişori prin pesmet şi le prăjeşti în ulei încins până devin aurii. Serveşti prăjiturelele cu diferite salate sau cu felii de lămâie.
Pofta buna!