Prajiturele cu somon, iaurt si legume

Printeaza

Prajiturele cu somon, iaurt si legume din: carne de somon, cartofi , ou, morcov, ceapă, iaurt, ardei iute roşu, pesmet, sare, boia, ulei, zeama de lămâie.

Ingrediente:Prajiturele cu somon, iaurt si legume

  • 400 g carne de somon
  • 400 g cartofi decojiţi
  • 1 ou
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 linguri iaurt
  • 1 ardei iute roşu
  • puţin pesmet
  • sare
  • 1/2 linguriţă boia
  • ulei
  • zeama de la 1/2 lămâie

Mod de preparare:

Intr-un bol, amesteci cartofii, tăiaţi felii şi fierţi în apă cu sare, cu ardeiul tocat mărunt.

Pui apoi somonul tăiat cubuleţe, iaurtul, boiaua, zeama de lămâie, ceapa tăiată mărunt, morcovul tăiat cubuleţe şi prăjit sepa­rat cu puţin ulei şi sare.

Amesteci uşor şi dai la rece pentru 1 oră. Apoi iei compoziţia de la rece şi o amesteci cu oul bătut şi o împărţi în 4 sau în 8 biluţe pe care le modelezi în formă de peştişori.

Dai prăjiturelele peştişori prin pesmet şi le prăjeşti în ulei încins până devin aurii. Serveşti prăjiturelele cu diferite salate sau cu felii de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.