Prajiturele cu spuma de capsuni
PrinteazaPrajiturele cu spuma de capsuni din: oua, zahar, faina, unt, capsuni, zahar, gelatina, fistic, menta.
Pentru blat:
- 8 ouă
- 250 g zahăr
- 250 g faină
- 50 g unt topit
Pentru spuma de căpşune:
- 300 g căpsune
- 2 albuşuri
- 200 g zahăr
- o linguriţă gelatină
Pentru servit:
- 100 g căpsune proaspete
- 50 g fistic măruntit
- câteva frunzuliţe mentă
Mod de preparare:
Pentru blat, zahărul şi ouăle se amestecă, se pune apoi vasul la bain-marie şi se continuă amestecarea până când devine o cremă groasă.
Se scoate de la bain-marie, se continuă amestecarea până la răcire, se adaugă untul topit, apoi făina. După amestecare se toarnă aluatul în tava mare de aragaz tapetată cu hârtie.
Se coace 30 de minute şi apoi se lasă complet la răcit.
Pentru spuma de căpşune, se bat albuşurile cu zahărul şi apoi se adaugă căpşunele zdrobite. Se pune gelatina preparată.
Din blat se taie cu o formă rotundă mici blaturi peste care se asază spumă de căpşune şi se dă la rece. Se serveşte cu fistic mărunţit, căpşune proaspete si frunzuliţe de mentă.
Prajiturele cu spuma de capsuni
Pofta buna!