Prajiturele cu stafide
PrinteazaPrajiturele cu stafide din: stafide, migdale, rom, miere, fulgi de migdale, foi de napolitana.
- 2 foi de napolitană
- 150 g stafide aurii + câteva pentru decor
- 100 g migdale decojite
- 1 lingură cu rom
- 1 lingură cu migdale mărunţite
- 1 lingură cu miere
- 2 linguri cu fulgi de migdale
Mod de preparare:
Decupează rondele cu diametrul de 4 cm din foile de napolitană. Mixează stafidele cu migdalele decojite şi romul. Modelează mingiuţe potrivite ca mărime şi presează-le, una câte una, pe fiecare rondelă de napolitană.
Presară deasupra migdalele mărunţite, iar în centrul fiecărei prăjiturele formate pune o picătură de miere. Aşază deasupra câte o stafidă.
Cu ajutorul unei pensule subţiri, unge fulgii de migdale cu miere şi aşază-i în jurul stafidei (vezi foto), ca petalele unei flori. Dă-le la frigider până în momentul servirii.
Pofta buna!