Prajiturele de orez cu gluten la aburi cu banane
PrinteazaPrajiturele de orez cu gluten la aburi cu banane din: orez cu gluten, lapte cocos, zahar, sare, fasole rosie, banane, nuca de cocos.
Ingrediente:
- 300 g orez cu gluten, ţinut în apă timp de o oră şi scurs
- 500 ml lapte de cocos gros
- 4 linguri de zahăr
- un vârf de cuţit de sare
- 100 g de fasole roşie uscată, pusă la înmuiat de seara, apoi fiartă în 3 ceşti de apă până se înmoaie
- 4 banane mici coapte, feliate
- nucă de cocos
Mod de preparare:
Amestecaţi orezul cu laptele de cocos, zahărul şi sarea într-o tigaie wok şi fierbeţi la foc mediu aproximativ 15 minute, amestecând din când în când până se înmoaie orezul, iar laptele este absorbit. Apoi se lasă la răcit.
Pe un platou puneţi o lingură de fasole roşie, o felie de banană, acoperiţi cu orez radeţi nuca de cocos şi ornaţi cu fasole roşie. Se repetă până se termină bananele, se dau la rece, apoi se servesc.
Poftă bună!
Ciudata reteta.