Prajiturele delicioase cu capsuni
PrinteazaPrajiturele delicioase cu capsuni din: faina, praf de copt, zahar, sare, unt, ou, lapte, capsuni, vanilie, smantana, zahar pudra.
- 450 g făină
- 1 lingură de praf de copt
- 6 linguri de zahăr
- 1 priză de sare
- 100 g unt
- ou
- 180 ml lapte
- cca 600 g căpşuni proaspete
- 2 picături de esenţă de vanilie
- 250 ml smântână dulce
- zahăr pudră după gust
Mod de preparare:
Se pun intr-un castron făina, praful de copt, 3 linguri de zahăr şi sare. Se adaugă treptat untul tăiat bucăţele şi se frământă totul cu mâinile. Se amestecă oul cu laptele şi se amestecă cu celelalte ingrediente. Se frământă totul bine, până când se obţine un aluat omogen.
Acesta se întinde apoi în strat gros de 2 cm pe o suprafaţă de lucru presărată cuîfăină. Cu ajutorul unui pahar se decupează cercuri de aluat cu diametrul de 5 cm. Acestea se aşează într-o tavă de copt (carenu se unge cu grăsime!) şi se lasă puţin să se odihnească. Se preîncălzeşte cuptorul la 230 °C (cuptorul cu ventilaţie la 210 °C).
Se aleg căpşunile, se curăţă de codiţe şi se mărunţesc. Se amestecă cu zahărul rămas şi cu esenţa de vanilie şi se ţin 30 de minute la rece. Smântână dulce se bate bine până când se obţine o frişcă ţeapănă, care se îndulceşte apoi după gust cu zahăr pudră.
Cercurile de aluat se ţin 12-15 minute la cuptor, după care se lasă puţin să se răcească. Se taie apoi în două pe orizontală. Pe cercul inferior se aşează amestecul de căpşuni (inclusiv zeama). Pe deasupra se pune un moţ de frişcă şi se acoperă cu al doilea blat.
La final, prăjiturelele se ornează cu frişcă şi căpşuni.
Pofta buna!