Prăjiturele din cartofi noi
PrinteazaIngrediente:
- 3 cartofi noi
- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 500 g făină
- 2 gălbenuşuri
- 1 plic zahăr vanilat
- 50 g ciocolată
- 4-5 linguri marmeladă
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi-i fierbi, iar când sunt gata îi treci prin maşina de tocat sau îi pasezi cu furculiţa. Adaugi peste cartofi, pe rând, făina, untul, zahărul, gălbenuşurile şi zahărul vanilat şi frămânţi un aluat din care întinzi o foaie de 4 mm grosime.
Tai apoi cu un pahar rondele pe care le aşezi într-o tavă unsă cu unt şi le coci la foc potrivit 15-20 de minute. După ce s-au copt, le laşi să se răcească şi le lipeşti două câte două cu marmeladă.
Topeşti ciocolata pe baie de aburi, înmoi o furculiţă în ciocolată şi ceea ce cade din furculiţă deasupra prăjiturelelor este cel mai simplu mod de a le decora.
Prăjiturele din cartofi noi
Poftă bună!