Prăjiturele din fulgi de ovăz
PrinteazaPrăjiturele din fulgi de ovăz din: faina de grau, fulgi de ovaz, nuca de cocos, faina de soia, nucsoara, stafide, rom, nuca macinata, ulei, miere, drojdie, mere, arahide.
- 2 cesti faina de grau
- 3 cesti fulgi de ovaz
- 2 cesti nuca de cocos rasa
- 1/2 ceasca faina de soia
- 1 lingurita de sare
- 3 lingurite nucsoara
- 1 1/2 ceasca stafide
- 1 lingura rom
- 1 ceasca nuca macinata
- 1/2 ceasca ulei
- 1 ceasca miere
- 50 g drojdie proaspata
- 2-3 mere
- jumatati de arahide, nuci sau fistic pentru decor
Mod de preparare:
Pentru a doza ingredientele, foloseşti o ceşcuţă cu volumul de 100 ml. Speli merele şi le dai pe răzătoarea fină. înmoi stafidele în rom diluat cu apă caldă, cât să acopere fructele uscate. Le scurgi înainte de a le adăuga în compoziţie.
Faci o maia din drojdie, 1 linguriţă de miere, 1 lingură făină şi 150 ml apă călduţă. Laşi maiaua să crească la cald, timp de 20 de minute. Pui într-un castron toate ingredientele, le amesteci, apoi adaugi câte puţină apă, omogenizând după fiecare nouă cantitate şi aşteptând să o absoarbă fulgii.
Când ai obţinut un aluat potrivit de tare, iei câte 1 lingură de compoziţie şi, cu mâna umedă, modelezi mici sfere pe care le aşezi într-o tavă presărată cu făină. Le decorezi cu alune şi le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 20 de minute.
Prăjiturele din fulgi de ovăz
Pofta buna!