Prajiturele cu faina integrala si piure de mere
PrinteazaPrajiturele cu faina integrala si piure de mere din: făină integrală de grâu, tărâţe de grâu, făină de secară, seminţe fenicul (anason), sare, bicarbonat de sodiu, oţet din vin alb, ulei de palmier, scorţişoară pudră, miez de nucă, zahăr brun, mere, apa, zeamă de lămâie.
- 450 g făină integrală de grâu
- 30 g tărâţe de grâu
- 30 g făină de secară
- 1 linguriţă seminţe fenicul (anason)
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1 linguriţă oţet din vin alb
- 25 g ulei de palmier
- 2 linguriţe cu vârf scorţişoară pudră
- 80 g miez de nucă
- 1 lingură zahăr brun
- 550 g piure de mere
Pentru piureul de mere:
- 750 g mere
- 70 ml apă
- 1 lingură zeamă de lămâie
- scorţişoară sau zahăr pentru pudrat
Mod de preparare:
Mai întâi faci piureul, punând merele curăţate de seminţe şi cotor (dacă doreşti poţi să cureţi şi coaja) într-o cratiţă, împreună cu apa şi zeama de lămâie.
Pui un capac şi laşi la foc mic până când merele se înmoaie (5-10 minute). Le pasezi cu ajutorul unui mixer vertical şi laşi să se răcorească.
Incălzeşti cuptorul la 190°C. Amesteci 300 g făină integrală de grâu cu restul ingredientelor uscate, adaugi apoi piureul de mere şi ingredientele umede, având grijă să omogenizezi bine compoziţia, iar făina integrală de grâu rămasă o încorporezi pe parcurs.
Formezi un cilindru din aluat, din care tai felii de 2-3 cm, pe care le modelezi sub forma unor biluţe.
Pui prăjiturelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le aplatizezi cu o furculiţă. Introduci tava în cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 de minute.
După ce scoţi prăjiturelele din cuptor, le laşi la răcit, apoi le pudrezi cu scorţişoară sau cu zahăr pudră.
Pofta buna!