Prajiturele cu fulgi de porumb

Printeaza

Prajiturele cu fulgi de porumb din: faina, oua, zahar, unt, nuca, praf de copt, fulgi de porumb.

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 80 g zahăr brun
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 150 g unt 60% grăsime
  • 100 g nucă măcinată
  • 1 plic praf de copt
  • fulgi de porumb

 

Mod de preparare:

Prajiturele cu fulgi de porumb: Făina o amesteci cu ouăle bătute uşor, zahărul, vanilia, untul aflat la temperatura camerei, nucă măcinată şi praful de copt.

Frămânţi un aluat omogen, dar ferm. Dacă este nevoie, mai adaugi 1-2 linguri lapte sau făină după caz.

Aluatul îl înfăşori în folie şi îl dai la rece, pentru 30 de minute. Rupi mici bucăţi pe care le modelezi în mâini, sub forma unor sfere de mărimea unor nuci.

Dai sferele prin fulgii de porumb zdrobiţi uşor. Aşezi fiecare sferă în tavă şi le coci până devin uşor aurii.

Poţi presăra prăjiturelele cu zahăr pudră şi scorţişoară.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.