Prăjiturele cu lămâie şi glazură de zahăr
PrinteazaO reteta de prajiturele cu lamaie si glazura de zahar din: unt, zahar, zahar vanilat, sofran, sare, oua, faina, praf de copt, lamai si zahar pudra.
- 600 g unt moale, tinut la cald
- 450 g zahar
- 1 plic de zahar vanilat
- 2-3 varfuri de cutit de sofran
- 1 varf de sare
- 9 oua
- 750 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 2 lamai intregi
- 150 g zahar pudra
Mod de preparare:
Untul se bate spuma, apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, sofranul, sarea si ouale. Se spala o lamaie cu apa calda, apoi se razuieste si se stoarce.
Coaja rasa si sucul se toarna peste amestecul de unt cu zahar. Faina se amesteca cu praful de copt, se presara, prin sita, peste amestecul de unt si se incorporeaza usor.
Cuptorul se preincalzeste la semnul 200˚ C. Se unge cu unt o tava de copt si, pentru ca aluatul sa nu curga, se inalta marginea tavii cu folie de aluminiu indoita in doua straturi.
Se toarna aluatul in tava si se netezeste. Se lasa la copt aproximativ 20 de minute, pe sina din mijloc a cuptorului.
Se stoarce cea de-a doua lamaie. Sucul de la aceasta se amesteca cu zahar pudra si se imprastie pe prajitura inca fierbinte. Se lasa la racit si se taie patratele.
Se pune pe platou si se serveste.
Prăjiturele cu lămâie şi glazură de zahăr
Pofta buna!