Prajiturele cu nuci si zahar pudra
PrinteazaPrajiturele cu nuci si zahar pudra din: albusuri, portocala, zahar pudra, zahar vanilat, nuci, alune, scortisoara, miez de nuca.
- 2 albuşuri
- sucul şi coaja rasă de la 1/2 portocală
- 50 g zahăr pudră
- 1 linguriţă zahăr vanilat
- 350 g nuci sau alune măcinate
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
- jumătăţi de miez de nucă, pentru ornat
- zahăr pudră, pentru ornat
Mod de preparare:
Se bat albuşurile cu 1 linguriţă suc de portocale; se adaugă 150 g zahăr, zahăr vanilat, coaja rasă şi restul de suc de portocale.
Se pun deoparte, la frigider, 5 linguri din această glazură.
In restul de bezea se înglobează 250 g nuci şi scorţişoară. Intr-un castron se amestecă 100 g zahăr pudră, 1/2 din compoziţie se repartizează pe blat şi se întinde o foaie groasă de 6-7 mm.
Se presară deasupra compoziţia de nuci şi se taie beţişoare de 1-4 cm.
Se transferă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la frigider cca 10 min. Se încinge cuptorul la 140 °C.
Beţişoarele se ung pe laturi cu restul de glazură şi se decorează cu nuci. Se coc la cuptor 25 min.
Se lasa sa se raceasca, se presara zahar pudra si se servesc.
Prajiturele cu nuci si zahar pudra
Pofta buna!